Revista de proiectare
Revista de proiectare
Biroul

The Duplicated Edge

Biroul The Duplicated Edge este un design pentru Toshin Satellite Preparatory School din Kawanishi, Japonia. Școala dorea o nouă recepție, consultare și spații de conferințe într-o cameră îngustă de 110 mp, cu un plafon mic. Acest design propune un spațiu deschis marcat de o recepție triunghiulară ascuțită și contor de informații care împarte spațiul în entități funcționale. Blatul este acoperit într-o foaie metalică albă ascendent treptat. Această combinație este dublată de oglinzi în peretele din curte și de panouri reflectorizante din aluminiu pe tavan extinzând spațiul în dimensiuni mai largi.

Sala De Spectacole

Origami Ark

Sala De Spectacole Origami Ark sau Sun Show Leather Pavilion este o sală de spectacole pentru fabricarea de piele Sansho din Himeji, Japonia. Provocarea a fost crearea unui spațiu capabil să arate peste 3000 de produse într-o zonă foarte restrânsă și să facă clientul să înțeleagă varietatea uriașă de produse în timp ce vizitează showroom-ul. Arcul Origami utilizează 83 de unități mici de 1,5x1.5x2 m3 combinate neregulat pentru a crea un labirint tridimensional mare și oferă vizitatorului și experiență similară cu explorarea unei săli de sport în junglă.

Clădirea De Birouri

The PolyCuboid

Clădirea De Birouri PolyCuboid este noua clădire cu sediul central pentru TIA, o companie care oferă servicii de asigurare. Primul etaj a fost modelat de limitele șantierului și de conducta de apă cu diametrul de 700 mm care traversează șantierul limitând spațiul fundației. Structura metalică se dizolvă în blocurile diverse ale compoziției. Stâlpii și grinzile dispar din sintaxa spațială, proiectând impresia unui obiect, eliminând în același timp și cea a unei clădiri. Designul volumetric este inspirat de sigla TIA care transformă clădirea în sine într-o icoană care reprezintă compania.

Școala

Kawaii : Cute

Școala Înconjurată de liceele de fete învecinate, această școală pregătitoare satelit Toshin profită de locația strategică pe o stradă comercială aglomerată pentru a afișa un design educațional unic. Potrivind comoditatea pentru studii dure și o atmosferă relaxată pentru distracție, designul promovează natura feminină a utilizatorilor săi și oferă o materializare alternativă pentru conceptul abstract de „Kawaii” utilizat în mare parte de Schoolgirls. Camerele pentru grupuri și clase din această școală ia forma casei acoperișului cu acoperiș octogonal, așa cum este ilustrat în cartea de imagini pentru copii.

Clinica De Urologie

The Panelarium

Clinica De Urologie Panelarium este noul spațiu clinic pentru Dr. Matsubara, unul dintre puținii chirurgi autorizați să funcționeze sistemele chirurgicale robotizate da Vinci. Designul a fost inspirat din lumea digitală. Componentele sistemului binar 0 și 1 au fost interpolate în spațiul alb și întruchipate de panouri care ies din pereți și tavan. Pardoseala urmărește, de asemenea, același aspect de design. Panourile, deși aspectul lor aleatoriu este funcțional, devin semne, bănci, contoare, rafturi de carte și chiar mânere de ușă și, cel mai important, ochelarii care asigură o intimitate minimă pentru pacienți.

Restaurantul Și Magazinul Udon

Inami Koro

Restaurantul Și Magazinul Udon Cum arhitectura poate reprezenta un concept culinar? Edge of the Wood este o încercare de a răspunde la această întrebare. Inami Koro reinventează mâncarea tradițională japoneză Udon, păstrând tehnicile comune de preparare. Noua clădire reflectă abordarea lor prin revizuirea construcțiilor tradiționale japoneze din lemn. Toate liniile de contur care exprimă forma clădirii au fost simplificate. Aceasta include cadrul de sticlă ascuns în stâlpii subțiri de lemn, înclinația acoperișului și a tavanului rotit, iar marginile pereților verticali fiind exprimate printr-o singură linie.